Vesti

Fafarikul - Đurđica Čilić - IP Booka

Fafarikul – knjiga zagrljaja

Nazvana po sredozemnom drvetu razgranate krošnje, snažnog korena i slatkih plodova, Fafarikul je intimna, emotivna, zavodljiva zbirka šarolikih anegdota iz života autorke, nekad duhovitih, nekad potresnih, ali uvek razoružavajuće iskrenih.

Poništeno – knjiga koju ste iščekivali

U romanu koji ističe neuralgične tačke savremenog društva u rasponu od terorizma, imigracije, političkih spinova i problema sa zdravstvenim sistemom, Uelbek zapravo piše emotivnu, melanholičnu pripovest o boli, smrti, i pre svega o ljubavi, koja je naposletku jedino bitna.

Sezona berbe – novi roman Magdalene Blažević

Razne su novogodišnje odluke – počeću da vežbam, hraniću se zdravo, štedeću, čitaću više, vodiću računa o svom mentalnom zdravlju, više vremena ću provoditi s dragim osobama… Naša je svake godine ista: objavljivaćemo dirljive, važne, uzbudljive, provokativne i sjajne knjige. A upravo takva je Sezona berbe Magdalene Blažević.

Knjiga za Maju – Šta sve staje u svetlucave pege jednog lica

Novi roman Marka Tomaša knjiga je o lutanjima, nemiru i ranjivosti. Tomaš piše o detinjstvu, o Mostaru kakav je bio nekada, o porodici, o vlastitoj izgubljenosti, o pisanju, o nametnutim očekivanjima, o osećaju krivice i strahu od neuspeha, a najviše o ljubavi i Njoj, koja ne želi da bude u knjizi.

Jutarnja zvezda – Sudnji dan na Knausgorov način

Početak epidemije kovida Knausgor je dočekao radeći na Jutarnjoj zvezdi, prvom romanu u svom novom serijalu. Ne znamo da li su baš lokdaun, izolacija i sveopšta nesigurnost podstakli našeg starog znanca da napiše ovakvu knjigu, ali rezultat je svakako neočekivan – u najboljem smislu.

Pobednik konkursa IP Booka i OTP banke za najbolji neobjavljeni roman

Veliko nam je zadovoljstvo da vam predstavimo pobednički rukopis našeg drugog godišnjeg konkursa za najbolji neobjavljeni roman – Šutnju autora Mladena Milinova.

Ovaj izuzetan roman o traumi prećutanog, potisnutog i zakopanog istakao se među skoro 400 pristiglih rukopisa autentičnim glasom, uverljivim dijalozima i brižljivo vođenim pripovedanjem.

Novi naslovi

Korpa
0 items Korpa
Moj nalog